Kviz: “Kateri EU poslanec je pravi zame?”

Ni ravno dating app, je pa še zanimivejše. VoteWatch Europe predstavlja kviz, ki vam pomaga najti svoje ujemanje med evropskimi poslanci.

Šalo na stran. Kviz je odličen primer posodobitve sicer ustaljenih postopkov. Gre bolj za pripravo na volitve in ne klasično predvolilno kampanjo, kjer akterji mrzlično prepričujejo volivce, naj jim zaupajo svoj glas. Koncept izhaja iz dejstva, da imamo volivci že izdelan vrednostni sistem, ugotoviti moramo le, čigave vrednote so podobne našim. In pričujoči kviz naj bi to omogočil.

Kviz je sestavljen iz 25 vprašanj, povezanik z aktualnimi političnimi temami. Dotikajo se tudi migrantske problematike, odnosov z ZDA in Rusijo, oborožitve varnostnih sil in okoljskih vprašanj. Ob odgovoru “za”, “proti” ali “vzdržan” izberete še stopnjo pomembnosti vprašanja. Aplikacija vam nato izračuna odstotek ujemanja s posameznimi poslanci in strankami, pri čemer lahko izbirate tudi poslance posameznih držav članic.

S svojim izbranim poslancem ali poslanko sicer ne boste mogli na zmenek, boste pa morda korak bližje odločitvi, kako glasovati na prihajajočih evropskih volitvah.

Kviz najdete TUKAJ.